Che Bethomek Bong Diary Pungguk Menanti Bulan: LAWAK Che !!!

Wednesday, April 4, 2012

LAWAK Che !!!

xtahu nk post la ari ni .
penim ingt kn keje yg brlambak lecture bagi..
semakin botak la kepala gua nnt..hehe.
so nk ceriakan hati,CBB bagi cerita lawak ari ni.
so,setiap ari KHAMIS ,CBB akan siarakn cerita lucu tok korang semua.
gelak bia trkeluar usus k..hehe..

Setelah berbulan lamanya mencari harta karun di belakang rumahnya, akhirnya Pak Pandir berjaya menemukan jongkong emas seberat 15 kilogram yang tertanam di bawah jamban rumah jirannya. Dengan penuh perasaan gembira Pak Pandir membawa pulang emas tersebut.

Sampai di rumah, tiba-tiba Pak Pandir merasa bimbang kalau-kalau sahabat baiknya Luncai mengetahui tentang harta yang dijumpainya, pasti Luncai akan mengambil emas itu. Hasil buah fikiran itiknya, Pak Pandir mendapat idea untuk menanam emas itu di taman permainan kanak-kanak di pekan berhampiran tempat tinggalnya. 

Pak Pandir menggali lubang yang besar untuk memasukkan harta karunnya itu. Setelah selesai menimbus harta karunnya, bimbang hartanya diketahui orang, dia pun meletakkan papan tanda bertulis "Di sini tiada harta karun Pak Pandir". Lega hatinya, Pak Pandir pun pulang dengan perasaan gembira. 

Malam itu sedang Luncai di dalam perjalanan untuk mencuri duit di masjid berhampiran, dia ternampak papan tanda Pak Pandir. Apa lagi, dia pun terus mengorek tanah dan mendapatkan emas yang tersimpan di situ. Bimbang perbuatannya diketahui Pak Pandir, untuk 'cover line', luncai menimbus semula lubang tersebut dan meletakkan satu lagi papan tanda bertulis 

"BUKAN LUNCAI YANG AMBIK!".
CREDIT:someone in fb.

HAHAHAHAHA!!!!


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright CBB